Menu

Batony orkiszowe

Przepis z bloga: www.cakecaprice.pl
  • Czas: 30
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 50 g masła
  • 100 g masła z nerkowców Primavika
  • 100 g miodu
  • 60 g marmolady (u mnie galaretka z porzeczek)
  • 100 g płatków orkiszowych
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 40 g ekspandowanej kaszy jaglanej
  • 50 g rodzynków
  • 40 g suszonej morwy białej

Jak przygotować

Krok po kroku

Miód, masło i marmoladę umieszczamy w garnku.
Rozpuszczamy na wolnym ogniu.
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Batony można udekorować roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i jagodami goji.
Dociskamy i chłodzimy ok. 1-2 h.
Porcjujemy.
Batony można przechowywać w lodówce ok. 2 tyg.
Dłużej nie próbowałam, bo zostały zjedzone ;)

Wykorzystano

Masło z nerkowców smażone Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Miód, masło i marmoladę umieszczamy w garnku.
Rozpuszczamy na wolnym ogniu.
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Batony można udekorować roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i jagodami goji.
Dociskamy i chłodzimy ok. 1-2 h.
Porcjujemy.
Batony można przechowywać w lodówce ok. 2 tyg.
Dłużej nie próbowałam, bo zostały zjedzone ;)