Menu

Czekoladowe batony gryczane z kokosem

  • Czas: 180
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • ekspandowane ziarno gryki
  • wiórki kokosowe
  • kandyzowana kostka kokosowa
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka Mixu orzechowego crunchy Primavika

Jak przygotować

Krok po kroku

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Grykę wymieszać z wiórkami i kostką kokosową, dodać mix orzechowy, mieszać. Dodać rozpuszczoną czekoladę i wszystko razem połączyć. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przekładać przygotowaną masę, wyrównać i mocno dociskać, przykrywając pozostałymi fragmentami papieru do pieczenia. Schładzić w lodówce przez ok. 3h. Pokroić na batony.

Wykorzystano

Jak przygotować

Krok po kroku

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Grykę wymieszać z wiórkami i kostką kokosową, dodać mix orzechowy, mieszać. Dodać rozpuszczoną czekoladę i wszystko razem połączyć. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przekładać przygotowaną masę, wyrównać i mocno dociskać, przykrywając pozostałymi fragmentami papieru do pieczenia. Schładzić w lodówce przez ok. 3h. Pokroić na batony.

Inne przepisy tego autora