Menu

Fit brownie mocno czekoladowe

  • Czas: 60
  • Osób: 1
  • Trudność: średnie
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • ciasto:
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1,5 banana
  • 2 jajka
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady bez dodatku cukru
  • 1/4 szklanki ksylitolu
  • 4 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • polewa:
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 8 łyżek mleka roślinnego (np. sojowego)
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
  • 1 łyżka masła orzechowego bez oleju palmowego i cukru

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st.C.
2. Wypłucz fasolę, banany i czekoladę pokrój na mniejsze kawałki.
3. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
4. Keksówkę wyłuż papierem do pieczenia, masę przelej do formy.
5. Formę wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30min (kontroluj, można dłużej).
6. Na małym ogniu podgrzej mleko, rozpuść w nim składniki na polewę.
7. Gdy gotowe ciasto ostygnie, udekoruj polewą (również powinna lekko ostygnąć).

Wykorzystano

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st.C.
2. Wypłucz fasolę, banany i czekoladę pokrój na mniejsze kawałki.
3. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
4. Keksówkę wyłuż papierem do pieczenia, masę przelej do formy.
5. Formę wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30min (kontroluj, można dłużej).
6. Na małym ogniu podgrzej mleko, rozpuść w nim składniki na polewę.
7. Gdy gotowe ciasto ostygnie, udekoruj polewą (również powinna lekko ostygnąć).