Menu

Orzechowo piernikowa kawa zbożowa

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 200 ml mleka + około 60 ml na piankę
  • 2 łyżeczki kawy zbożowej (u mnie Inka)
  • 2 czubate łyżeczki masła orzechowo piernikowego Primavika
  • kawałek pokruszonego ciasteczka – u mnie kokosowe bez cukru

Jak przygotować

Krok po kroku

Podgrzewamy 200 ml mleka (ma być ciepłe, ale nie gorące ). Przelewamy je do misy blendera z nożami, dodajemy masło orzechowo piernikowe i kawę. Miksujemy do połączenia. Przelewamy do pucharka lub szklanki (na tym etapie możemy opcjonalnie wszystko bardziej podgrzać). Resztę mleka spieniamy na piankę, nakładamy na naszą orzechowo piernikową kawę. Na wierzch kruszymy kawałek ciasteczka. Podajemy od razu.

Wykorzystano

Jak przygotować

Krok po kroku

Podgrzewamy 200 ml mleka (ma być ciepłe, ale nie gorące ). Przelewamy je do misy blendera z nożami, dodajemy masło orzechowo piernikowe i kawę. Miksujemy do połączenia. Przelewamy do pucharka lub szklanki (na tym etapie możemy opcjonalnie wszystko bardziej podgrzać). Resztę mleka spieniamy na piankę, nakładamy na naszą orzechowo piernikową kawę. Na wierzch kruszymy kawałek ciasteczka. Podajemy od razu.