Menu

Pasta z soczewicy

  • Czas: 60
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 szklanki ugotowane soczewicy zielonej
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego lub tłuszczu kokosowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki Tahini Primavika jsna active + wzbogacone białkiem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Soczewice ugotować (ok. 25 minut) i odcedzić.
2. Przełożyć do wyższego naczynia.
3. Cebule posiekać drobno w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Dodać do ugotowanej soczewicy, dodać sól pieprz, oraz tahini.
5. Całość utrzeć blenderem na jednolitą masę.
6. Jeśli ciężko się uciera można dodać dodatkowo oliwę z oliwek lub oleju lnianego.

Wykorzystano

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Soczewice ugotować (ok. 25 minut) i odcedzić.
2. Przełożyć do wyższego naczynia.
3. Cebule posiekać drobno w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Dodać do ugotowanej soczewicy, dodać sól pieprz, oraz tahini.
5. Całość utrzeć blenderem na jednolitą masę.
6. Jeśli ciężko się uciera można dodać dodatkowo oliwę z oliwek lub oleju lnianego.