Menu

Placki z jabłkiem i masłem orzechowym

  • Czas: 30
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 250 ml mleka
  • 160 g mąki
  • 1 łyżka Masła orzechowego ACTIVE 100% orzeszków arachidowych Primavika
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jabłko
  • olej rzepakowy

Jak przygotować

Krok po kroku

Mleko wymieszać z mąką, masłem, jajkiem i cukrem na ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Jeśli potrzeba, dodać mleko lub mąkę. Dodać obrane i pokrojone w plasterki jabłko. Mieszać. Placki smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.

Wykorzystano

Jak przygotować

Krok po kroku

Mleko wymieszać z mąką, masłem, jajkiem i cukrem na ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Jeśli potrzeba, dodać mleko lub mąkę. Dodać obrane i pokrojone w plasterki jabłko. Mieszać. Placki smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.

Inne przepisy tego autora