Menu

Pudding z tapioki z masłem orzechowym i bananami

  • Czas: 30
  • Osób: 1
  • Trudność: średnie
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • mleko – 1,5 szkl
  • woda – 0,5 szkl
  • tapioka – ok. 0,5 szkl
  • cukier – 3 łyżki
  • wanilia – 1 laska
  • śmietanka 30% – 1/3 szkl
  • żółtko – 1 szt
  • sól – 1 szczypta
  • miękkie banany
  • masło orzechowe Primavika active 100%
  • chipsy bananowe

Jak przygotować

Krok po kroku

Tapiokę zalewamy zimną wodą, odstawiamy na ok 20 minut, odcedzamy.
Mleko, cukier, sól, żółtko mieszamy, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Dodajemy tapiokę, mieszamy, gotujemy ok. 20 minut.
Pod koniec wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Naprzemiennie razem z masłem orzechowym i bananami wkładamy do słoiczków.
Smacznego!

Wykorzystano

Jak przygotować

Krok po kroku

Tapiokę zalewamy zimną wodą, odstawiamy na ok 20 minut, odcedzamy.
Mleko, cukier, sól, żółtko mieszamy, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Dodajemy tapiokę, mieszamy, gotujemy ok. 20 minut.
Pod koniec wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Naprzemiennie razem z masłem orzechowym i bananami wkładamy do słoiczków.
Smacznego!

Inne przepisy od Ostra na słodko