Menu

Świąteczny torcik bananowo-czekoladowy

Przepis z bloga: justtrendy.blog.pl
  • Czas: 30
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • cynamon, szczypta soli, sok z mandarynek, 50 g oleju kokosowego, 150 g daktyli bez pestek,50 g migdałów zmielonych, 100 g migdałów drobno posiekanych,
  • 4 banany, 100 g oleju kokosowego, 150 g nerkowców, 3 łyżki masła z nerkowców Primavika, 100 ml soku z mandarynek, 2 łyżki kakao

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Orzechy cashew zalać dużą ilością wody i zostawić na noc do rozmiękczenia.
2. Daktyle i migdały zmielić przy pomocy blendera ręcznego. Dodać olej kokosowy, cynamon, sok z mandarynek, szczyptę soli i ponownie zmiksować. Ciasto włożyć do formy.
3. Następnie przygotować krem z bananów. Orzechy cashew opłukać i zmielić. Dodać do nich banany i ponownie zmiksować. Masę bananową, zmielone cashew, masło z nerkowców smażone Primavika, olej kokosowy, sok z mandarynek mieszać tak długo, aż powstanie kremowa masa. 2/3 kremu wlać na wcześniej przygotowane podłoże. Do reszty masy dodać kakao. Kakaową masę wlać na górę formy i rozprowadzić widelcem. Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki.
4. Tort przed podaniem przystroić ziarnami granatu.

Wykorzystano

Masło z nerkowców smażone Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Orzechy cashew zalać dużą ilością wody i zostawić na noc do rozmiękczenia.
2. Daktyle i migdały zmielić przy pomocy blendera ręcznego. Dodać olej kokosowy, cynamon, sok z mandarynek, szczyptę soli i ponownie zmiksować. Ciasto włożyć do formy.
3. Następnie przygotować krem z bananów. Orzechy cashew opłukać i zmielić. Dodać do nich banany i ponownie zmiksować. Masę bananową, zmielone cashew, masło z nerkowców smażone Primavika, olej kokosowy, sok z mandarynek mieszać tak długo, aż powstanie kremowa masa. 2/3 kremu wlać na wcześniej przygotowane podłoże. Do reszty masy dodać kakao. Kakaową masę wlać na górę formy i rozprowadzić widelcem. Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki.
4. Tort przed podaniem przystroić ziarnami granatu.