Menu

Wegańskie lody bananowo-orzechowe

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 300g bananów (obranych ze skórki)
  • 200g masła orzechowego
  • 1-2 łyżki erytrolu/ksylitolu
  • 50ml soku z limonki/cytryny
  • 400ml mleka kokosowego z puszki

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Banany skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy z mlekiem kokosowym
2. Dodajemy masło orzechowe oraz słodzik i miksujemy aż wszystkie składniki dobrze się połączą
3. Gotową masę przelewamy do pojemnika, który następnie zamykamy
4. Wstawiamy do zamrażalnika na około 6 godzin - co 30minut wyjmujemy i mieszamy/miksujemy

Jeśli będziesz trzymać lody dłużej w zamrażalniku, to wyjmij je na 20 minut przed podaniem

Wykorzystano

Masło orzechowe Firmowe 100% Crunchy

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Banany skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy z mlekiem kokosowym
2. Dodajemy masło orzechowe oraz słodzik i miksujemy aż wszystkie składniki dobrze się połączą
3. Gotową masę przelewamy do pojemnika, który następnie zamykamy
4. Wstawiamy do zamrażalnika na około 6 godzin - co 30minut wyjmujemy i mieszamy/miksujemy

Jeśli będziesz trzymać lody dłużej w zamrażalniku, to wyjmij je na 20 minut przed podaniem