Menu

Zupa krem ze szparagów

  • Czas: 30
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • około 15 sztuk szparagów zielonych lub białych
  • 2 ziemniaki
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • mała cebula
  • 2 łyżki świeżo startego imbiru
  • 1/2 łyżeczki: bazylii, oregano, słodkiej papryki, cukru, gałki muszkatałowej, kurkumy
  • sól, pieprz, 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki pasztetu warzywnego z soczewicą firmy Primavika

Jak przygotować

Krok po kroku

Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Od szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Gotować je w wodzie z dodatkiem soli i cukru przez około 5-10 minut. Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze części. Można je ugotować razem ze szparagami lub w oddzielnym garnku.
Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę, czosnek. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Dodać wcześniej ugotowane warzywa i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i zmiksować na gładki krem. Na koniec dodać pasztet warzywny i wymieszać.

Wykorzystano

Jak przygotować

Krok po kroku

Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Od szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Gotować je w wodzie z dodatkiem soli i cukru przez około 5-10 minut. Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze części. Można je ugotować razem ze szparagami lub w oddzielnym garnku.
Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę, czosnek. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Dodać wcześniej ugotowane warzywa i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i zmiksować na gładki krem. Na koniec dodać pasztet warzywny i wymieszać.