Odsączoną fasolę i oliwki blendujemy z tahini, oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z cytryny (uwaga na pestki), kuminem, solą, pieprzem i połową siemienia lnianego na jednolitą masę. Hummus podajemy posypany resztą nasion, z oliwkami. Komponuje się idealnie z bagietką polaną oliwą lub chlebem z oliwkami.
Biała fasola to prawdziwe bogactwo roślinnego białka, idealny zamiennik mięsa dla wegan. Zawarte w niej składniki chronią wątrobę, oczyszczają organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii. Białą fasolę poleca się szczególnie osobom dbającym o linię, bo chociaż jest kaloryczna, zapewnia uczucie sytości na naprawdę długi czas. W połączeniu z kminkiem lub kuminem nie spowoduje wzdęć.
Odsączoną fasolę i oliwki blendujemy z tahini, oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z cytryny (uwaga na pestki), kuminem, solą, pieprzem i połową siemienia lnianego na jednolitą masę. Hummus podajemy posypany resztą nasion, z oliwkami. Komponuje się idealnie z bagietką polaną oliwą lub chlebem z oliwkami.
Biała fasola to prawdziwe bogactwo roślinnego białka, idealny zamiennik mięsa dla wegan. Zawarte w niej składniki chronią wątrobę, oczyszczają organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii. Białą fasolę poleca się szczególnie osobom dbającym o linię, bo chociaż jest kaloryczna, zapewnia uczucie sytości na naprawdę długi czas. W połączeniu z kminkiem lub kuminem nie spowoduje wzdęć.