Migdały, orzechy włoskie i daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 min. Następnie wyciągamy z wody (daktyle odciskamy), wrzucamy do pojemnika malaksera, dodajemy olej kokosowy i miksujemy na średnio gładką, lepką masę. Tuż przed końcem dodajemy nasiona chia. Powstałą masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i formujemy na kształt tarty. Odstawiamy do wyschnięcia.
W tym czasie przygotowujemy krem. Wszystkie składniki kremu (poza czekoladą) umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy na bardzo gładką masę. Wykładamy na spód tarty i rozprowadzamy równomiernie. Wierzch posypujemy startą czekoladą.
Tartę wkładamy na ok. 1 godz. do zamrażarki, żeby stężała.
Migdały, orzechy włoskie i daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 min. Następnie wyciągamy z wody (daktyle odciskamy), wrzucamy do pojemnika malaksera, dodajemy olej kokosowy i miksujemy na średnio gładką, lepką masę. Tuż przed końcem dodajemy nasiona chia. Powstałą masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i formujemy na kształt tarty. Odstawiamy do wyschnięcia.
W tym czasie przygotowujemy krem. Wszystkie składniki kremu (poza czekoladą) umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy na bardzo gładką masę. Wykładamy na spód tarty i rozprowadzamy równomiernie. Wierzch posypujemy startą czekoladą.
Tartę wkładamy na ok. 1 godz. do zamrażarki, żeby stężała.