surowy jarmuż - w listkach odcinamy twarde części, płuczemy w wodzie, osuszamy;+ orzechy włoskie prażymy kilka minut na suchej patelni - 100g;
+ połówkę jabłka kroimy na części;
+ 1-2 ząbki czosnku;
+ sól morska
+pół łyżeczki tahini
+ olej lniany i rzepakowy tłoczony na zimno i łyżka oleju z pestek dyni - razem ok 1/2 lub 3/4 szklanki;
surowy jarmuż - w listkach odcinamy twarde części, płuczemy w wodzie, osuszamy;+ orzechy włoskie prażymy kilka minut na suchej patelni - 100g;
+ połówkę jabłka kroimy na części;
+ 1-2 ząbki czosnku;
+ sól morska
+pół łyżeczki tahini
+ olej lniany i rzepakowy tłoczony na zimno i łyżka oleju z pestek dyni - razem ok 1/2 lub 3/4 szklanki;