Menu
  • wege pesto jarmużowe

Wegańskie pesto z jarmużu

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • kilkanaście surowych listków jarmużu
  • połówka jabłka
  • prażone orzechy włoskie - 100g
  • pół łyżeczki tahini
  • olej rzepakowy i lniany tloczone na zimno - razem ok 3/4 szklanki
  • sól morska
  • 1,2 ząbki czosnku

Jak przygotować

Krok po kroku

surowy jarmuż - w listkach odcinamy twarde części, płuczemy w wodzie, osuszamy;+ orzechy włoskie prażymy kilka minut na suchej patelni - 100g;
+ połówkę jabłka kroimy na części;
+ 1-2 ząbki czosnku;
+ sól morska
+pół łyżeczki tahini
+ olej lniany i rzepakowy tłoczony na zimno i łyżka oleju z pestek dyni - razem ok 1/2 lub 3/4 szklanki;

Wykorzystano

Tahini naturalne

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

surowy jarmuż - w listkach odcinamy twarde części, płuczemy w wodzie, osuszamy;+ orzechy włoskie prażymy kilka minut na suchej patelni - 100g;
+ połówkę jabłka kroimy na części;
+ 1-2 ząbki czosnku;
+ sól morska
+pół łyżeczki tahini
+ olej lniany i rzepakowy tłoczony na zimno i łyżka oleju z pestek dyni - razem ok 1/2 lub 3/4 szklanki;