Menu

krem marchewkowo-jabłkowy z masłem z nerkowców

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • jabłko
  • 4 marchewki
  • 2 centymetry świeżego korzenia imbiru
  • masło z nerkowców Primavika
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu

Jak przygotować

Krok po kroku

Wyśmienita jesienna zupa marchewkowo-jabłkowa. Dodatek masła z nerkowców nadaje jej niesamowicie aksamitny i delikatny smak. Można wykonać ją również jako surowy chłodnik, bez gotowania!

Sposób przygotowania:
1) Wyciskamy za pomocą wyciskarki albo sokowirówki sok z jabłka, marchewek i imbiru.
2) Gotujemy go, dodając przyprawy.
3) Dodajemy masło z nerkowców i mieszamy na gładką masę.

Wykorzystano

Masło z nerkowców prażone Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wyśmienita jesienna zupa marchewkowo-jabłkowa. Dodatek masła z nerkowców nadaje jej niesamowicie aksamitny i delikatny smak. Można wykonać ją również jako surowy chłodnik, bez gotowania!

Sposób przygotowania:
1) Wyciskamy za pomocą wyciskarki albo sokowirówki sok z jabłka, marchewek i imbiru.
2) Gotujemy go, dodając przyprawy.
3) Dodajemy masło z nerkowców i mieszamy na gładką masę.