Menu

Wegańskie pierogi z jagódką i bananem

  • Czas: 30
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 średnie banany
  • jagódka kamczacka
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 0,5 kg mąki przennej
  • szklanka wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pół łyżeczki soli

Jak przygotować

Krok po kroku

Dwa małe banany pokroić w plasterki.
Zrobić ciasto na pierogi. Przesiać 0,5 kg maki pszennej. Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, pół łyżeczki soli i szklankę wody. Wyrobić ciasto i rozwałkować. Wyciąć w cieście np. szklanką kółka. Na środek nałożyć po dwa plasterki banana i pół łyżeczki jagódki kamczackiej. Zlepić każdy pieróg i wrzucić do osolonej gotującej się wody. Po nałożeniu na talerz polać roztopioną gorzką czekoladą.

Wykorzystano

Jak przygotować

Krok po kroku

Dwa małe banany pokroić w plasterki.
Zrobić ciasto na pierogi. Przesiać 0,5 kg maki pszennej. Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, pół łyżeczki soli i szklankę wody. Wyrobić ciasto i rozwałkować. Wyciąć w cieście np. szklanką kółka. Na środek nałożyć po dwa plasterki banana i pół łyżeczki jagódki kamczackiej. Zlepić każdy pieróg i wrzucić do osolonej gotującej się wody. Po nałożeniu na talerz polać roztopioną gorzką czekoladą.