Menu

Śnieżne kulki orzechowo-kokosowe

  • Czas: 20
  • Osób: 3
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 5 łyżek masła orzechowego Primavika
  • 15 biszkoptów
  • 3 łyżki serka śmietankowego
  • garść wiórek kokosowych
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki syropu z agawy lub syropu klonowego

Jak przygotować

Krok po kroku

W blenderze/rozdrabniaczu umieszczamy biszkopty, masło orzechowe, serek i cukier puder, miksujemy do uzyskania lepkiej masy.
Z masy formujemy kulki. Kulki kulki zamaczamy w syropie z agawy lub syropie klonowym i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Podajemy w papilokach na pralinki lub nadziane na patyczki szaszłykowe, ustawione efektownie w kieliszkach napełnionych suchym ryżem.

Wykorzystano

Masło orzechowe naturalne Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

W blenderze/rozdrabniaczu umieszczamy biszkopty, masło orzechowe, serek i cukier puder, miksujemy do uzyskania lepkiej masy.
Z masy formujemy kulki. Kulki kulki zamaczamy w syropie z agawy lub syropie klonowym i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Podajemy w papilokach na pralinki lub nadziane na patyczki szaszłykowe, ustawione efektownie w kieliszkach napełnionych suchym ryżem.

Inne przepisy tego autora