Ziemniaki gotujemy dzień wcześniej i jeszcze ciepłe ugniatamy/ rozgniatamy praską. Kroimy w paseczki szpinakowe liście i papryczki chili pozbawione nasion (uprzednio umyte). Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę i jajko. Wyrabiamy. Dodajemy zieleninę i łączymy. Gotowe ciasto dzielimy na mniejsze porcje, z których tworzymy wałeczek i od którego odkrajmy mniejsze kawałki, zwane kopytkami. Kształtujemy dowolnie i wrzucamy do gotującej się i osolonej wody. I tak aż kopytka wypłyną na powierzchnię i chwilkę się na niej pounoszą. Odcedzamy. Podajemy Bitkami wegetariańskimi Primavika przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu. Coś pysznego!
Ziemniaki gotujemy dzień wcześniej i jeszcze ciepłe ugniatamy/ rozgniatamy praską. Kroimy w paseczki szpinakowe liście i papryczki chili pozbawione nasion (uprzednio umyte). Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę i jajko. Wyrabiamy. Dodajemy zieleninę i łączymy. Gotowe ciasto dzielimy na mniejsze porcje, z których tworzymy wałeczek i od którego odkrajmy mniejsze kawałki, zwane kopytkami. Kształtujemy dowolnie i wrzucamy do gotującej się i osolonej wody. I tak aż kopytka wypłyną na powierzchnię i chwilkę się na niej pounoszą. Odcedzamy. Podajemy Bitkami wegetariańskimi Primavika przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu. Coś pysznego!