Menu

Orkiszowe ravioli z nutą mięty

  • Czas: 20
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1/2 kg mąki orkiszowej
  • suszona mięta
  • 1 jajko (opcjonalnie)
  • ciepła woda
  • szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy
  • pół szklanki ugotowanej cieciorki
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 1 cebula
  • świeża bazylia
  • mieszanka ziół dalmatyńskich
  • granulowany czosnek
  • sól

Jak przygotować

Krok po kroku

Zagnieść cisto z podanych składników (mąka, mięta, jajko, ciepła woda). Przykryć i zająć się przygotowywaniem farszu. Dzień wcześniej należy namoczyć cieciorkę i soczewicę, ale jeśli jesteśmy wygodniccy możemy użyć gotowych zapuszkowanych produktów. Połączyć pozostałe składniki razem, zblendować lub zmielić na jednolitą masę, widelec też sobie poradzi. Cieciorkę proponuję zostawić w całości. Hummusu proponuję dodać wg uznania. Ja użyłam połowę słoiczka (ok 80g). Doprawić zaproponowanymi przeze mnie ziołami do smaku. Uformowane pierogi wrzucić do osolonej gotującej się wody. Jako,że zostało mi jeszcze trochę świeżego jarmużu, to poddusiłam go na patelni z odrobiną soli i podać z pierogami okraszonymi ulubioną oliwą.

Wykorzystano

Hummus naturalny Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Zagnieść cisto z podanych składników (mąka, mięta, jajko, ciepła woda). Przykryć i zająć się przygotowywaniem farszu. Dzień wcześniej należy namoczyć cieciorkę i soczewicę, ale jeśli jesteśmy wygodniccy możemy użyć gotowych zapuszkowanych produktów. Połączyć pozostałe składniki razem, zblendować lub zmielić na jednolitą masę, widelec też sobie poradzi. Cieciorkę proponuję zostawić w całości. Hummusu proponuję dodać wg uznania. Ja użyłam połowę słoiczka (ok 80g). Doprawić zaproponowanymi przeze mnie ziołami do smaku. Uformowane pierogi wrzucić do osolonej gotującej się wody. Jako,że zostało mi jeszcze trochę świeżego jarmużu, to poddusiłam go na patelni z odrobiną soli i podać z pierogami okraszonymi ulubioną oliwą.

Inne przepisy tego autora