Zagnieść cisto z podanych składników (mąka, mięta, jajko, ciepła woda). Przykryć i zająć się przygotowywaniem farszu. Dzień wcześniej należy namoczyć cieciorkę i soczewicę, ale jeśli jesteśmy wygodniccy możemy użyć gotowych zapuszkowanych produktów. Połączyć pozostałe składniki razem, zblendować lub zmielić na jednolitą masę, widelec też sobie poradzi. Cieciorkę proponuję zostawić w całości. Hummusu proponuję dodać wg uznania. Ja użyłam połowę słoiczka (ok 80g). Doprawić zaproponowanymi przeze mnie ziołami do smaku. Uformowane pierogi wrzucić do osolonej gotującej się wody. Jako,że zostało mi jeszcze trochę świeżego jarmużu, to poddusiłam go na patelni z odrobiną soli i podać z pierogami okraszonymi ulubioną oliwą.
Zagnieść cisto z podanych składników (mąka, mięta, jajko, ciepła woda). Przykryć i zająć się przygotowywaniem farszu. Dzień wcześniej należy namoczyć cieciorkę i soczewicę, ale jeśli jesteśmy wygodniccy możemy użyć gotowych zapuszkowanych produktów. Połączyć pozostałe składniki razem, zblendować lub zmielić na jednolitą masę, widelec też sobie poradzi. Cieciorkę proponuję zostawić w całości. Hummusu proponuję dodać wg uznania. Ja użyłam połowę słoiczka (ok 80g). Doprawić zaproponowanymi przeze mnie ziołami do smaku. Uformowane pierogi wrzucić do osolonej gotującej się wody. Jako,że zostało mi jeszcze trochę świeżego jarmużu, to poddusiłam go na patelni z odrobiną soli i podać z pierogami okraszonymi ulubioną oliwą.