Ciasteczka kurszymy lub rozdrabniamy w blenderze. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Dodajemy do ciasteczek rozpuszczone masło, mieszamy, wykładamy w tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki na ok 10 min. Odkładamy 3 łyżki masy karmelowej do dekoracji. Ser, masło orzechowe, masę krówkową, jajka, cukier i mąkę przekładamy do miski i mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Wykładamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy 1,5h w 130 stopniach. Sernik studzimy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po tym czasie na wierzch wykladamy pozostałą masę krówkową i dekorujemy rozdrobnionymi orzeszkami. Smacznego!
Ciasteczka kurszymy lub rozdrabniamy w blenderze. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Dodajemy do ciasteczek rozpuszczone masło, mieszamy, wykładamy w tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki na ok 10 min. Odkładamy 3 łyżki masy karmelowej do dekoracji. Ser, masło orzechowe, masę krówkową, jajka, cukier i mąkę przekładamy do miski i mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Wykładamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy 1,5h w 130 stopniach. Sernik studzimy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po tym czasie na wierzch wykladamy pozostałą masę krówkową i dekorujemy rozdrobnionymi orzeszkami. Smacznego!