1. Zaczynamy od przygotowania brownie. Ugotowaną kaszę jaglaną wraz ze wszystkimi składnikami blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę do pieczenia (u mnie 24cm) smarujemy olejem kokosowym, wlewamy masę i wstawiamy do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika na około 30-40 minut. Odstawiamy do całkowitego przestygnięcia.
2. Schłodzony ser mascarpone miksujemy na niskich obrotach przez 3-4 minuty. Dodajemy masło orzechowe i ponownie miksujemy, aż do powstania jednolitego kremu. Masę przekładamy na brownie i odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
3. W kąpieli wodnej na minimalnym ogniu rozpuszczamy kawałki czekolady razem z mlekiem kokosowym w proporcji 1:1 ciągle mieszając. Jeżeli masa jest zbyt gęsta dodajemy nieco mleka. Gotową polewę wlewamy na wierzch ciasta i rozprowadzamy. Posypujemy orzeszkami, odstawiamy do przestygnięcia a następnie do lodówki na około godzinę. Dzielimy na 16 porcji. POLECAM! :D
1. Zaczynamy od przygotowania brownie. Ugotowaną kaszę jaglaną wraz ze wszystkimi składnikami blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę do pieczenia (u mnie 24cm) smarujemy olejem kokosowym, wlewamy masę i wstawiamy do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika na około 30-40 minut. Odstawiamy do całkowitego przestygnięcia.
2. Schłodzony ser mascarpone miksujemy na niskich obrotach przez 3-4 minuty. Dodajemy masło orzechowe i ponownie miksujemy, aż do powstania jednolitego kremu. Masę przekładamy na brownie i odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
3. W kąpieli wodnej na minimalnym ogniu rozpuszczamy kawałki czekolady razem z mlekiem kokosowym w proporcji 1:1 ciągle mieszając. Jeżeli masa jest zbyt gęsta dodajemy nieco mleka. Gotową polewę wlewamy na wierzch ciasta i rozprowadzamy. Posypujemy orzeszkami, odstawiamy do przestygnięcia a następnie do lodówki na około godzinę. Dzielimy na 16 porcji. POLECAM! :D