Menu

Czekoladowe batoniki proteinowe z masłem orzechowym

  • Czas: 20
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 100g waniliowej odżywki białkowej
  • 50g płatków owsianych
  • 50g daktyli
  • 50g nerkowców
  • 60g gorzkiej czekolady
  • 50ml mleka sojowego
  • łyżka masła orzechowego bez cukru i soli
  • łyżeczka domowych powideł śliwkoych

Jak przygotować

Krok po kroku

Mieszam odżywkę, płatki, posiekane drobno orzechy i owoce. W garnku podgrzewam mleko z czekoladą, masłem orzechowym i powidłami. Mieszam do połączenie składników. Łączę mokre składniki z suchymi i wyrabiam ręką. Przekładam masę do plastikowego pojemnika i dociskam ręką wyrównując. Chłodzę całą noc. Dzielę na 4 części.

Jeden batonik ma 350kcal, 28g białka, 14,8g tłuszczu, 31,5g węglowodanów i 4,2g błonnika.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Mieszam odżywkę, płatki, posiekane drobno orzechy i owoce. W garnku podgrzewam mleko z czekoladą, masłem orzechowym i powidłami. Mieszam do połączenie składników. Łączę mokre składniki z suchymi i wyrabiam ręką. Przekładam masę do plastikowego pojemnika i dociskam ręką wyrównując. Chłodzę całą noc. Dzielę na 4 części.

Jeden batonik ma 350kcal, 28g białka, 14,8g tłuszczu, 31,5g węglowodanów i 4,2g błonnika.

Inne przepisy tego autora