Przygotowanie:
Cieciorkę moczymy kilka godzin, następnie mielimy dokładnie blenderem. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy pod przykryciem do miękkości. Można nie smażyć cebuli tylko dodać surową i przemielić razem z cieciorką. Do cieciorki dodajemy wszystkie przyprawy, mąkę i posiekaną pietruszkę.Dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Formujemy małe kotleciki. Obtaczamy w zmielonych płatkach owsianych elovena wymieszanych z odrobiną przyprawy curry.Tradycyjnie smażone w głębokim oleju – Jednak ja smażyłam na patelni teflonowej bez tłuszczu. Można upiec w piekarniku. Z podanych proporcji wychodzi 15szt. KOtleciki podajemy z sosem pomidorowym, ozdabiamy bazylia
Przygotowanie:
Cieciorkę moczymy kilka godzin, następnie mielimy dokładnie blenderem. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy pod przykryciem do miękkości. Można nie smażyć cebuli tylko dodać surową i przemielić razem z cieciorką. Do cieciorki dodajemy wszystkie przyprawy, mąkę i posiekaną pietruszkę.Dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Formujemy małe kotleciki. Obtaczamy w zmielonych płatkach owsianych elovena wymieszanych z odrobiną przyprawy curry.Tradycyjnie smażone w głębokim oleju – Jednak ja smażyłam na patelni teflonowej bez tłuszczu. Można upiec w piekarniku. Z podanych proporcji wychodzi 15szt. KOtleciki podajemy z sosem pomidorowym, ozdabiamy bazylia