Kruszonka: mąkę z masłem orzechowym, miodem i cukrem rozcieramy do uzyskania grudek.
Jabłka kroimy ze skórką w zgrabną kostkę, śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Owoce przekładamy na naczynia do zapiekania, mieszamy ze skórką otartą z jednej cytryny. Na owoce wysypujemy orzechową kruszonkę.
Pieczemy ok. 30 minut, temp. 200 stopni.
Idealne na gorąco z kleksem zimnego jogurtu.
Kruszonka: mąkę z masłem orzechowym, miodem i cukrem rozcieramy do uzyskania grudek.
Jabłka kroimy ze skórką w zgrabną kostkę, śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Owoce przekładamy na naczynia do zapiekania, mieszamy ze skórką otartą z jednej cytryny. Na owoce wysypujemy orzechową kruszonkę.
Pieczemy ok. 30 minut, temp. 200 stopni.
Idealne na gorąco z kleksem zimnego jogurtu.