Płatki owsiane mielimy w blenderze na mąkę. Przesypujemy do miski razem z mąką z tapioki, szczyptą soli i łyżeczką cynamonu i mieszamy. Dodajemy jajko, roztopiony olej kokosowy i miód i wyrabiamy ręcznie ciasto, tak aby składniki się dobrze wymieszały. Formę do tarty ok 21 cm smarujemy olejem kokosowym i układamy w niej ciasto, dociskając je do dna i brzegów. Pieczemy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach.
W tym czasie myjemy jabłka i kroimy je na ćwiartki a następnie cienkie plasterki. Upieczony spód smarujemy masłem orzechowym a następnie układamy plasterki jabłek w formę kwiatu. Posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.
Smacznego !
Płatki owsiane mielimy w blenderze na mąkę. Przesypujemy do miski razem z mąką z tapioki, szczyptą soli i łyżeczką cynamonu i mieszamy. Dodajemy jajko, roztopiony olej kokosowy i miód i wyrabiamy ręcznie ciasto, tak aby składniki się dobrze wymieszały. Formę do tarty ok 21 cm smarujemy olejem kokosowym i układamy w niej ciasto, dociskając je do dna i brzegów. Pieczemy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach.
W tym czasie myjemy jabłka i kroimy je na ćwiartki a następnie cienkie plasterki. Upieczony spód smarujemy masłem orzechowym a następnie układamy plasterki jabłek w formę kwiatu. Posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.
Smacznego !