Menu

Pieczone jabłko z kokosowym masłem orzechowym

  • Czas: 30
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • średnie jabłko, ok. 200g
  • 2 łyżki masła orzechowego z kokosem Primavika
  • łyżka jogurtu sojowego
  • 1-2 łyżki kwaskowatego dżemu

Jak przygotować

Krok po kroku

Odcinamy wierzch jabłka i wydrążamy środek, zostawiając odstęp ok. 1cm od ścianek i dna. Masło orzechowe mieszamy z jogurtem i napełniamy nim środek jabłka. Na wierzch nakładamy dżem. Wstawiamy jabłko do naczynia żaroodpornego/blaszki, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i zapiekamy ok. 20-30 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego!

Wykorzystano

Masło orzechowe z wiórkami kokosowymi Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Odcinamy wierzch jabłka i wydrążamy środek, zostawiając odstęp ok. 1cm od ścianek i dna. Masło orzechowe mieszamy z jogurtem i napełniamy nim środek jabłka. Na wierzch nakładamy dżem. Wstawiamy jabłko do naczynia żaroodpornego/blaszki, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i zapiekamy ok. 20-30 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego!

Inne przepisy tego autora