Dwa małe banany pokroić w plasterki.
Zrobić ciasto na pierogi. Przesiać 0,5 kg maki pszennej. Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, pół łyżeczki soli i szklankę wody. Wyrobić ciasto i rozwałkować. Wyciąć w cieście np. szklanką kółka. Na środek nałożyć po dwa plasterki banana i pół łyżeczki jagódki kamczackiej. Zlepić każdy pieróg i wrzucić do osolonej gotującej się wody. Po nałożeniu na talerz polać roztopioną gorzką czekoladą.
Dwa małe banany pokroić w plasterki.
Zrobić ciasto na pierogi. Przesiać 0,5 kg maki pszennej. Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, pół łyżeczki soli i szklankę wody. Wyrobić ciasto i rozwałkować. Wyciąć w cieście np. szklanką kółka. Na środek nałożyć po dwa plasterki banana i pół łyżeczki jagódki kamczackiej. Zlepić każdy pieróg i wrzucić do osolonej gotującej się wody. Po nałożeniu na talerz polać roztopioną gorzką czekoladą.