1 cebulę grubo krojoną oraz 5-6 całych ząbków czosnku podsmażam na patelni, odrobinkę je przypalając. Zawartość patelni wrzucam do miksera/blendera a następnie miksuję. Potem dorzucam do tego puszkę pomidorów pelati oraz 3 łyżeczki koncentaru pomidorowego Primaeco. Dolewam też 50 ml oliwy i znów miksuję. Na koniec dodaję do całości 2 łyżeczki hummusu paprykowego Primavika i znow miksuję.
Całość przelewam do gotującego się bulionu warzywnego (robię z kostki) 300 ml i gotuję aż wszystko zgęstnieje. 5 minut przed końcem dodaję słoik cieciorki w sosie pomidorowym Primavika, doprawiam dużą ilością świeżego pieprzu, solę oraz dodaję garść świeżego oregano i 2 łyżeczki cukru. Do gara można też dorzucić kilka kaparów, oliwek lub dużo szpinaku. Każda opcja będzie pyszna.
Podawać koniecznie!!! z kawałkami fety a całość polać solidnie oliwą.
Mega pyszne i zdrowe!!!
1 cebulę grubo krojoną oraz 5-6 całych ząbków czosnku podsmażam na patelni, odrobinkę je przypalając. Zawartość patelni wrzucam do miksera/blendera a następnie miksuję. Potem dorzucam do tego puszkę pomidorów pelati oraz 3 łyżeczki koncentaru pomidorowego Primaeco. Dolewam też 50 ml oliwy i znów miksuję. Na koniec dodaję do całości 2 łyżeczki hummusu paprykowego Primavika i znow miksuję.
Całość przelewam do gotującego się bulionu warzywnego (robię z kostki) 300 ml i gotuję aż wszystko zgęstnieje. 5 minut przed końcem dodaję słoik cieciorki w sosie pomidorowym Primavika, doprawiam dużą ilością świeżego pieprzu, solę oraz dodaję garść świeżego oregano i 2 łyżeczki cukru. Do gara można też dorzucić kilka kaparów, oliwek lub dużo szpinaku. Każda opcja będzie pyszna.
Podawać koniecznie!!! z kawałkami fety a całość polać solidnie oliwą.
Mega pyszne i zdrowe!!!