Menu

Zupa fakes

  • Czas: 20
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Primaeco
  • puszka pomidorów pelati
  • 2 łyZeczki hummusu paprykowego Primavika
  • słoik cieciorki w sosie pomidorowym Primavika
  • świeże oregano
  • 1 cebula
  • oliwa
  • 50 g. sera feta
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki cukru
  • 5-6 ząbkow czosnku

Jak przygotować

Krok po kroku

1 cebulę grubo krojoną oraz 5-6 całych ząbków czosnku podsmażam na patelni, odrobinkę je przypalając. Zawartość patelni wrzucam do miksera/blendera a następnie miksuję. Potem dorzucam do tego puszkę pomidorów pelati oraz 3 łyżeczki koncentaru pomidorowego Primaeco. Dolewam też 50 ml oliwy i znów miksuję. Na koniec dodaję do całości 2 łyżeczki hummusu paprykowego Primavika i znow miksuję.

Całość przelewam do gotującego się bulionu warzywnego (robię z kostki) 300 ml i gotuję aż wszystko zgęstnieje. 5 minut przed końcem dodaję słoik cieciorki w sosie pomidorowym Primavika, doprawiam dużą ilością świeżego pieprzu, solę oraz dodaję garść świeżego oregano i 2 łyżeczki cukru. Do gara można też dorzucić kilka kaparów, oliwek lub dużo szpinaku. Każda opcja będzie pyszna.
Podawać koniecznie!!! z kawałkami fety a całość polać solidnie oliwą.
Mega pyszne i zdrowe!!!

Wykorzystano

Hummus paprykowy Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1 cebulę grubo krojoną oraz 5-6 całych ząbków czosnku podsmażam na patelni, odrobinkę je przypalając. Zawartość patelni wrzucam do miksera/blendera a następnie miksuję. Potem dorzucam do tego puszkę pomidorów pelati oraz 3 łyżeczki koncentaru pomidorowego Primaeco. Dolewam też 50 ml oliwy i znów miksuję. Na koniec dodaję do całości 2 łyżeczki hummusu paprykowego Primavika i znow miksuję.

Całość przelewam do gotującego się bulionu warzywnego (robię z kostki) 300 ml i gotuję aż wszystko zgęstnieje. 5 minut przed końcem dodaję słoik cieciorki w sosie pomidorowym Primavika, doprawiam dużą ilością świeżego pieprzu, solę oraz dodaję garść świeżego oregano i 2 łyżeczki cukru. Do gara można też dorzucić kilka kaparów, oliwek lub dużo szpinaku. Każda opcja będzie pyszna.
Podawać koniecznie!!! z kawałkami fety a całość polać solidnie oliwą.
Mega pyszne i zdrowe!!!