Na niewielkiej ilości masła klarowanego lub oleju kokosowego podsmaż czosnek i zeszklij cebulę, w między czasie pokrój bakłażana w kosteczkę i sparz pomidory, aby obrać je ze skórki. Podduś warzywa na niewielkiej ilości wody przez około 20 minut, dodaj czosnek i cebulę. Doprowadź do wrzenia i odstaw. Dodaj przyprawę curry, gotuj przez kilka minut. Zmiksuj blenderem na krem. Czas na niekonwencjonalny dodatek - masło orzechowe, które fajnie podkręci nam słodycz duszonego bakłażana i ostrość użytych przypraw, bo produkty Primavika można stosować i na słodko, i na słono, a to z kawałkami orzechów zmieni konsystencję kremu dodając jej czegoś do chrupania w środku :)
Na niewielkiej ilości masła klarowanego lub oleju kokosowego podsmaż czosnek i zeszklij cebulę, w między czasie pokrój bakłażana w kosteczkę i sparz pomidory, aby obrać je ze skórki. Podduś warzywa na niewielkiej ilości wody przez około 20 minut, dodaj czosnek i cebulę. Doprowadź do wrzenia i odstaw. Dodaj przyprawę curry, gotuj przez kilka minut. Zmiksuj blenderem na krem. Czas na niekonwencjonalny dodatek - masło orzechowe, które fajnie podkręci nam słodycz duszonego bakłażana i ostrość użytych przypraw, bo produkty Primavika można stosować i na słodko, i na słono, a to z kawałkami orzechów zmieni konsystencję kremu dodając jej czegoś do chrupania w środku :)