Menu

Wegańskie rogaliki bananowe z masłem orzechowym

  • Czas: 30
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 8 łyżeczek masła orzechowego
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego
  • pół banana
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka ryżowego

Jak przygotować

Krok po kroku

Banana rozgniatam widelcem na puree. Suche składniki mieszam, dodaję puree i olej, mieszam. Dodaję mleko, aż ciasto będzie miało dobrą konsystencję, wyrabiam.
Wałkuję, kroję na trójkąt. Na szycie każdego trójkąt kładę łyżeczkę masła orzechowego i zwijam.
Piekę 20 minut w 190 stopniach.

Jeden rogalik (dość duży) ma 223,5 kcal, 5,1g białka, 11,2g tłuszczu, 25,5g węglowodanów i 3,4g błonnika.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Banana rozgniatam widelcem na puree. Suche składniki mieszam, dodaję puree i olej, mieszam. Dodaję mleko, aż ciasto będzie miało dobrą konsystencję, wyrabiam.
Wałkuję, kroję na trójkąt. Na szycie każdego trójkąt kładę łyżeczkę masła orzechowego i zwijam.
Piekę 20 minut w 190 stopniach.

Jeden rogalik (dość duży) ma 223,5 kcal, 5,1g białka, 11,2g tłuszczu, 25,5g węglowodanów i 3,4g błonnika.

Inne przepisy tego autora