Menu

Batoniki musli

Przepis z bloga: pysznewege.com
  • Czas: 30
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 szklanka orkiszu ekspandowanego
  • 1/3 szklanki jagód goji
  • 1/3 szklanki siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki rodzynków
  • 1/2 szklanki płatków kokosowych (można zastąpić wiórkami)
  • 1/4 szklanki nasion chia
  • 1/2 szklanki nasion dyni
  • 1/4 szklanki nasion sezamu
  • 1/2 szklanki Masła orzechowego naturalnego Primavika
  • 1/3 szklanki miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Jak przygotować

Krok po kroku

Suche składniki wymieszać w misce. Miód, olej kokosowy i masło orzechowe umieścić w rondelku. Podgrzewać cały czas mieszając. Gdy uzyskana zostanie gładka masa, dodać ją do suchych składników. Mieszać dokładnie Całość wyłożyć do wyłożonej pergaminem kwadratowej formy (wielkość zależy od tego, jaką grubość batoników chce się uzyskać). Mocno docisnąć wierzch, żeby składniki dobrze się skleiły. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Otrzymany blat pokroić na kawałki.

Wykorzystano

Masło orzechowe naturalne Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Suche składniki wymieszać w misce. Miód, olej kokosowy i masło orzechowe umieścić w rondelku. Podgrzewać cały czas mieszając. Gdy uzyskana zostanie gładka masa, dodać ją do suchych składników. Mieszać dokładnie Całość wyłożyć do wyłożonej pergaminem kwadratowej formy (wielkość zależy od tego, jaką grubość batoników chce się uzyskać). Mocno docisnąć wierzch, żeby składniki dobrze się skleiły. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Otrzymany blat pokroić na kawałki.

Inne przepisy od PyszneWege