Suche składniki wymieszać w misce. Miód, olej kokosowy i masło orzechowe umieścić w rondelku. Podgrzewać cały czas mieszając. Gdy uzyskana zostanie gładka masa, dodać ją do suchych składników. Mieszać dokładnie Całość wyłożyć do wyłożonej pergaminem kwadratowej formy (wielkość zależy od tego, jaką grubość batoników chce się uzyskać). Mocno docisnąć wierzch, żeby składniki dobrze się skleiły. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Otrzymany blat pokroić na kawałki.
Suche składniki wymieszać w misce. Miód, olej kokosowy i masło orzechowe umieścić w rondelku. Podgrzewać cały czas mieszając. Gdy uzyskana zostanie gładka masa, dodać ją do suchych składników. Mieszać dokładnie Całość wyłożyć do wyłożonej pergaminem kwadratowej formy (wielkość zależy od tego, jaką grubość batoników chce się uzyskać). Mocno docisnąć wierzch, żeby składniki dobrze się skleiły. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Otrzymany blat pokroić na kawałki.