Menu

Faszerowane „łódeczki” cukiniowe

Przepis z bloga: pysznewege.com
  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 słoik Pulpetów w sosie pomidorowym „Weguś” Primavika
  • 150 g pieczarek
  • 1 duży por
  • 2 średnie cukinie
  • 8 plastrów sera gouda (można zastąpić tartym serem)
  • sól
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Jak przygotować

Krok po kroku

Cukinię umyć, przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Posypać solą i pieprzem, odłożyć na kilka minut. Pieczarki i pora umyć i pokroić. Czosnek obrać, rozgnieść lub siekać bardzo drobno. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni. Podsmażyć czosnek, dodać pieczarki. Smażyć przez kilka minut, dodać por, podsmażyć 2-3 minuty. Zdjąć z patelni. Pulpety rozgnieść widelcem. Na każdej połówce cukinii ułożyć plaster sera, wyłożyć porcję rozdrobnionych pulpetów. Następnie na każdą połówkę położyć porcję pieczarek. Przykryć drugim plastrem sera. Cukinie wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20 minut.

Wykorzystano

Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym "Weguś" Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Cukinię umyć, przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Posypać solą i pieprzem, odłożyć na kilka minut. Pieczarki i pora umyć i pokroić. Czosnek obrać, rozgnieść lub siekać bardzo drobno. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni. Podsmażyć czosnek, dodać pieczarki. Smażyć przez kilka minut, dodać por, podsmażyć 2-3 minuty. Zdjąć z patelni. Pulpety rozgnieść widelcem. Na każdej połówce cukinii ułożyć plaster sera, wyłożyć porcję rozdrobnionych pulpetów. Następnie na każdą połówkę położyć porcję pieczarek. Przykryć drugim plastrem sera. Cukinie wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20 minut.

Inne przepisy od PyszneWege