Cukinię umyć, przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Posypać solą i pieprzem, odłożyć na kilka minut. Pieczarki i pora umyć i pokroić. Czosnek obrać, rozgnieść lub siekać bardzo drobno. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni. Podsmażyć czosnek, dodać pieczarki. Smażyć przez kilka minut, dodać por, podsmażyć 2-3 minuty. Zdjąć z patelni. Pulpety rozgnieść widelcem. Na każdej połówce cukinii ułożyć plaster sera, wyłożyć porcję rozdrobnionych pulpetów. Następnie na każdą połówkę położyć porcję pieczarek. Przykryć drugim plastrem sera. Cukinie wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20 minut.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Posypać solą i pieprzem, odłożyć na kilka minut. Pieczarki i pora umyć i pokroić. Czosnek obrać, rozgnieść lub siekać bardzo drobno. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni. Podsmażyć czosnek, dodać pieczarki. Smażyć przez kilka minut, dodać por, podsmażyć 2-3 minuty. Zdjąć z patelni. Pulpety rozgnieść widelcem. Na każdej połówce cukinii ułożyć plaster sera, wyłożyć porcję rozdrobnionych pulpetów. Następnie na każdą połówkę położyć porcję pieczarek. Przykryć drugim plastrem sera. Cukinie wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20 minut.