Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Owoce obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. W misce lub kielichu blendera umieszczamy owoce, masło migdałowe, namoczone daktyle, kakao, wanilię, sól i cynamon. Miksujemy na mus przy pomocy blendera lub rozdrabniacza. Jeżeli mus jest zbyt gęsty dodajmy odrobinę mleka roślinnego, ale zdarzyć to się może tylko, jeżeli użyjemy niedojrzałych bananów i awokado.
Przekładamy do miseczek i zdobimy granatem oraz miętą.
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Owoce obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. W misce lub kielichu blendera umieszczamy owoce, masło migdałowe, namoczone daktyle, kakao, wanilię, sól i cynamon. Miksujemy na mus przy pomocy blendera lub rozdrabniacza. Jeżeli mus jest zbyt gęsty dodajmy odrobinę mleka roślinnego, ale zdarzyć to się może tylko, jeżeli użyjemy niedojrzałych bananów i awokado.
Przekładamy do miseczek i zdobimy granatem oraz miętą.