Menu

Mus czekoladowy z masłem migdałowym

  • Czas: 20
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1/2 łyżeczki smażonej wanilii
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • 8 płaskich łyżek kakao
  • 6 łyżek masła migdałowego Primavika
  • 15-20 daktyli bez pestek
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 dojrzałe awokado

Jak przygotować

Krok po kroku

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Owoce obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. W misce lub kielichu blendera umieszczamy owoce, masło migdałowe, namoczone daktyle, kakao, wanilię, sól i cynamon. Miksujemy na mus przy pomocy blendera lub rozdrabniacza. Jeżeli mus jest zbyt gęsty dodajmy odrobinę mleka roślinnego, ale zdarzyć to się może tylko, jeżeli użyjemy niedojrzałych bananów i awokado.
Przekładamy do miseczek i zdobimy granatem oraz miętą.

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Owoce obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. W misce lub kielichu blendera umieszczamy owoce, masło migdałowe, namoczone daktyle, kakao, wanilię, sól i cynamon. Miksujemy na mus przy pomocy blendera lub rozdrabniacza. Jeżeli mus jest zbyt gęsty dodajmy odrobinę mleka roślinnego, ale zdarzyć to się może tylko, jeżeli użyjemy niedojrzałych bananów i awokado.
Przekładamy do miseczek i zdobimy granatem oraz miętą.

Inne przepisy tego autora