Składniki (1 porcja):
2 garście szpinaku
średni burak
łyżka pestek dyni
sos orzechowy:
łyżka masła orzechowego
łyżeczka soku z limonki
sól morska, pieprz
Buraka myję, osuszam i zawijam w folię aluminiową. Piekę 1h w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Upieczonego buraka rozwijam, studzę i kroję. Szpinak myję i wrzucam do miski, dorzucam buraka i pestki dyni.
Przygotowuję sos: mieszam masło orzechowe z sokiem z limonki i przyprawami. Polewam sałatkę i posypuję kilkoma pestkami dyni.
Sałatka ma 237kcal, 8,1g białka, 16,4g tłuszczu, 16,3g węglowodanów i 5,8g błonnika.
Składniki (1 porcja):
2 garście szpinaku
średni burak
łyżka pestek dyni
sos orzechowy:
łyżka masła orzechowego
łyżeczka soku z limonki
sól morska, pieprz
Buraka myję, osuszam i zawijam w folię aluminiową. Piekę 1h w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Upieczonego buraka rozwijam, studzę i kroję. Szpinak myję i wrzucam do miski, dorzucam buraka i pestki dyni.
Przygotowuję sos: mieszam masło orzechowe z sokiem z limonki i przyprawami. Polewam sałatkę i posypuję kilkoma pestkami dyni.
Sałatka ma 237kcal, 8,1g białka, 16,4g tłuszczu, 16,3g węglowodanów i 5,8g błonnika.