Czekoladowe ciasteczka zmiksować lub pokruszyć. Masło migdałowe wymieszać z 1 jajkiem, a następnie z ciasteczkami. Masą wyłożyć spód natłuszczonej tortownicy o średnicy 24-26 cm. Wstawić do lodówki.
Rozgrzać piekarnik do 120ºC.
Żółtka 4 jaj oddzielić od białek. Żółtka wymieszać z serem i mąką ziemniaczaną. 4 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie delikatnie wymieszać z serem i przelać na spód w tortownicy. Wstawić do piekarnika na 1h 30min.
Pod koniec pieczenia ubić pozostałe 2 białka z cukrem pudrem na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masłem migdałowym. Masą posmarować wierzch sernika i wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku aż wystygnie. Udekorować wg uznania.
Czekoladowe ciasteczka zmiksować lub pokruszyć. Masło migdałowe wymieszać z 1 jajkiem, a następnie z ciasteczkami. Masą wyłożyć spód natłuszczonej tortownicy o średnicy 24-26 cm. Wstawić do lodówki.
Rozgrzać piekarnik do 120ºC.
Żółtka 4 jaj oddzielić od białek. Żółtka wymieszać z serem i mąką ziemniaczaną. 4 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie delikatnie wymieszać z serem i przelać na spód w tortownicy. Wstawić do piekarnika na 1h 30min.
Pod koniec pieczenia ubić pozostałe 2 białka z cukrem pudrem na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masłem migdałowym. Masą posmarować wierzch sernika i wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku aż wystygnie. Udekorować wg uznania.