Menu

Steki sojowe a la Bioway

Przepis z bloga: magicznykociolek.blox.pl
  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • sos pomidorowy: 2 duże i dojrzałe pomidory (ok. 200g) 1 malutka cebula sól pieprz ew. czosnek olej rzepakowy do smażenia
  • bitki wegetariańskie Primavika (lub namoczone, przyprawione i ugotowane lub usmażone kotlety sojowe) kasza/ryż lub ziemniaki prażone ziarna do kaszy (Ziołowo Mi)

Jak przygotować

Krok po kroku

Pomidory myjemy, nacinamy na krzyż, sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne a pozostały miąższ kroimy w większą kostkę.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodajemy pomidory i dusimy na małym ogniu do odparowania większości wody. Na końcu doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli ktoś lubi może dorzucić posiekany czosnek oraz bazylię.
Bitki wegetariańskie podsmażamy z obu stron na na suchej patelni. Na talerz wykładamy sos pomidorowy, na to układamy bitki lub kotlety. Podajemy z kaszą (ja wymieszałam ją z ziarenkami), ryżem lub ziemniakami i zestawem surówek..

Wykorzystano

Bitki wegetariańskie Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Pomidory myjemy, nacinamy na krzyż, sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne a pozostały miąższ kroimy w większą kostkę.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodajemy pomidory i dusimy na małym ogniu do odparowania większości wody. Na końcu doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli ktoś lubi może dorzucić posiekany czosnek oraz bazylię.
Bitki wegetariańskie podsmażamy z obu stron na na suchej patelni. Na talerz wykładamy sos pomidorowy, na to układamy bitki lub kotlety. Podajemy z kaszą (ja wymieszałam ją z ziarenkami), ryżem lub ziemniakami i zestawem surówek..

Inne przepisy od Magiczny Kociołek