Menu

Wegańskie ciasteczka gryczane z masłem orzechowym

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 3/4 szklanki mąki gryczanej
  • 1/4 szklanki płatków gryczanych
  • 5 łyżek masła orzechowego bez cukru i soli
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki ksylitolu
  • łyżka oleju kokosowego
  • 1/3 szklanki mleka sojowego

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie składniki mieszam i zagniatam elastyczne ciasto. Wałkuję i wykrawam za pomocą foremki ciastka. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 15 minut w 180 stopniach, z termoobiegiem.

Jedno ciasteczko ma 53,3kcal, 1,2g białka, 3,2g tłuszczu, 5,2g węglowodanów i 0,6g błonnika.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie składniki mieszam i zagniatam elastyczne ciasto. Wałkuję i wykrawam za pomocą foremki ciastka. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 15 minut w 180 stopniach, z termoobiegiem.

Jedno ciasteczko ma 53,3kcal, 1,2g białka, 3,2g tłuszczu, 5,2g węglowodanów i 0,6g błonnika.

Inne przepisy tego autora